Vasario 16-osios dienos paminėjimas

„Laisvė“ – žodis, turintis didžiulę prasmę ir svarbą. Tai – tarsi paukščio skrydis, tvirtas ir veržlus, tai – viesulas, audra siautulinga, į priekį kviečianti daina, tai – mūsų kiekviena diena… Gyvenimas be laisvės – beprasmis ir nykus. Tai suprantame tik iškilus grėsmei jos netekti…

Lietuva – didi šalis. Iš savo protėvių esame paveldėję tą neapsakomą laisvės troškulį.

Mokyklos mokiniai turi galimybę apsigyventi mokyklos bendrabutyje

Pateik prašymą gyvenamosios vietos nuomos bendrabutyje suteikimui

Jei pageidauji gyventi Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro bendrabutyje (Gerosios Vilties g. 23, Vilniuje), prašymą pateik mokymo sutarčių pasirašymo metu, atvykus į Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centrą adresu – Didlaukio g. 84, Vilnius.

Apie bendrabučio paskyrimą/nepaskyrimą būsi informuotas asmeniškai sutarties pasirašymo metu. Pirmenybė gyvenamosios nuomos vietos skyrimui suteikiama socialiai remtiniems, našlaičiams ir gyvenantiems kitose vietovėse, ne Vilniaus mieste.

Reikalingi dokumentai

Jei tau bus paskirta vieta bendrabutyje turėsi pateikti dokumentus:

  • turi pateikti 1 nuotrauką dokumentams;
  • deklaruotos gyvenamosios vietos pažymą;
  • pateikti šeimos sudėties pažymą;
  • jei esi našlaitis našlaičio, reikia pateikti tai įrodančių dokumentų kopijas (teismo sprendimo ar tėvų mirties liudijimo kopijas).

Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre besimokantys mokiniai yra aprūpinami bendrabučiu mokymosi laikotarpiui.
Vietą bendrabutyje gali rezervuoti tik pasirašę mokymosi sutartį ir pateikę prašymą gyvenamosios vietos nuomai.

Apie bendrabutį

Bendrabutyje yra įrengta blokų sistema, t.y. viename bloke yra du kambariai – vienas dvivietis, kitas trivietis – keturvietis. Mokiniams suteikiamos galimybės savo kambarį apipavidalinti patiems, kad bendrabutis taptų antraisiais namais, būtų patogu ir jauku gyventi bei mokytis (suderinus su bendrabučio administratoriumi).

Mokinių patogumui yra įrengtos bendros virtuvės, vienoje blokinėje sistemoje – dušas, praustuvas,
WC. Suteikiama prieiga prie, interneto ryšio.
Kiekviename bendrabučio kambaryje gyventojas ras individualius naudojimo baldus (lovą, stalą, kėdę, spintą). Daugelyje kambarių yra atnaujinti baldai – lovos naujos, minkštos.

Patogiam maisto ruošimui įrengtos virtuvės. Mokiniai gali nemokamai naudotis kiekvienoje virtuvėje  įrengtomis savitarnos skalbyklomis, kuriose galima  naudotis  skalbimo ir džiovinimo mašinomis.
Saugumui užtikrinti bendrabučio viešos erdvės yra stebimos vaizdo kameromis.

Bendrabutyje veiklą organizuoja bendrabučio taryba, kuri inicijuoja įvairius renginius, atstovauja mokinių interesus, palaiko ryšius su mokyklos administracija.

 

 

Taisyklės

Visi asmenys gyvendami bendrabutyje privalo laikytis taisyklių:

  • bendrabučio vidaus tvarkos taisyklių;
  • bendrabučio nuostatų;
  • bendrabučio tarybos nuostatų.

Atsiskaitymas už bendrabutį

Mėnesinis mokestis už bendrabutį atskaitomas iš stipendijos. Jeigu mokinys negauna stipendijos, mokestį už einamąjį mėnesį sumoka pats pavedimu į Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro SEB banko atsiskaitomąją sąskaitą (LT….) ją rasi prie kontaktų.
Socialiai remtiniems, našlaičiams šis mokestis gali būti mažinamas.

Parengė profesijos mokytoja A. Lenkaitienė